Wie krijgt de natuurlijke hulpbronnen van Afghanistan in handen?

wie-krijgt-de-natuurlijke-hulpbronnen-van-afghanistan-in-handen?

22-09-21 08: 50: 00,

Talloze onderzoeken naar de ondergrond van Afghanistan hebben aangetoond dat het land rijk is aan allerlei natuurlijke hulpbronnen. Ondanks een groot aantal bodemschatten is de levensstandaard van de bevolking echter laag. De terugtrekking van Washington uit Afghanistan heeft de machtsverhoudingen in het land veranderd. Amerikaanse bedrijven hebben hun oog laten vallen op de Afghaanse hulpbronnen sinds 2001, toen Amerika troepen naar het lang geteisterde land stuurde. Toch heeft in twee decennia nog geen enkele organisatie haar activiteiten op Afghaans grondgebied aangevat.

In het begin van de 1960jaren onderzochten geologen uit de Sovjet-Unie het land van Afghanistan en brachten de afzettingen van natuurlijke rijkdommen in kaart. De USSR was echter niet geïnteresseerd in de ontwikkeling van de Afghaanse ondergrond omdat het land in die tijd veel meer aandacht besteedde aan de ontwikkeling van zijn eigen hulpbronnenindustrie. Moskou was niet bereid betrokken te raken bij een politiek instabiel land dat in elk stadium van de interactie zijn medewerking kon weigeren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: