De lopende verkiezingscampagne heeft de militarisering sterk bevorderd

de-lopende-verkiezingscampagne-heeft-de-militarisering-sterk-bevorderd

23-09-21 09: 08: 00,

Eigenlijk had het tegenovergestelde moeten gebeuren. De ramp in Afghanistan had aangetoond hoe zinloos militaire interventies zijn en hoe verkeerd de ontwikkeling van de NAVO tot een interventiebondgenootschap was en is. Met het einde van de confrontatie was al duidelijk geworden 1989 dat de NAVO overbodig was. Ondanks deze ontwikkelingen en ervaringen hebben alle drie de kanselierskandidaten zich nu in de verkiezingscampagne uitgesproken voor de NAVO en militaire interventies. Dit was enerzijds het resultaat van een verandering op lange termijn door de Groenen en de SPD en anderzijds het resultaat van een verkiezingscampagnetactiek van de CDU/CSU, namelijk het nieuw leven inblazen van de rode sok-campagne, d.w.z. een storm laten opsteken tegen de mogelijke deelname van de Linkse Partij aan een regering. De CDU en CSU hebben van Scholz en Baerbock toezeggingen geëist met betrekking tot de NAVO, militaire operaties en herbewapening. Beiden hebben aan deze eis voldaan. Albrecht Müller.

Dit was de bekroning van de reeds herkenbare aberratie van de twee partijen SPD en Alliantie-Greens, weg van vredespartijen en in de richting van militair georiënteerde partijen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: