De overeenkomst tussen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië bevat veel valkuilen

de-overeenkomst-tussen-de-verenigde-staten,-het-verenigd-koninkrijk-en-australie-bevat-veel-valkuilen

24-09-21 08: 55: 00,

De onlangs aangekondigde deal tussen Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten om Australië nucleaire onderzeeërs te laten aanschaffen in plaats van de afspraak om conventioneel aangedreven Franse onderzeeërs te kopen, heeft een golf van gevolgen teweeggebracht onder de bondgenoten van Australië die schokgolven hebben veroorzaakt onder de leden van de zogenaamde westerse alliantie.

Veel van de details van deze nieuwe deal zijn nog niet bekendgemaakt. Een van de ogenschijnlijke redenen voor het annuleren van de overeenkomst om Franse onderzeeërs te kopen waren de kosten, die zijn opgelopen tot een buitengewoon bedrag van $90 miljard. Er is absoluut geen melding gemaakt van de werkelijke kosten voor Australië van de aankoop van de vervangende acht nucleaire onderzeeërs, maar het is onwaarschijnlijk dat het veel minder dan dat zou zijn, waardoor het economische argument voor annulering zou verdorren en sterven.

Er zijn aanwijzingen dat de belangrijkste drijfveer achter de deal de Britse premier Boris Johnson was,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: