Een jaar na de akkoorden van Abraham: Hoe staan Israël en de VAE ervoor?

een-jaar-na-de-akkoorden-van-abraham:-hoe-staan-israel-en-de-vae-ervoor?

24-09-21 08: 59: 00,

Toen in september vorig jaar de Abraham-akkoorden tussen de VAE en Israël werden ondertekend, leek dat deel uit te maken van Donald Trumps campagne voor herverkiezing. Door zichzelf te profileren als iemand die vrede kon brengen in het Midden-Oosten, moet hij een flinke impuls hebben verwacht voor zijn succesverhaal op het gebied van het buitenlands beleid. Of de akkoorden slechts een politieke zet waren, blijft een betwistbare vraag; de impact die deze akkoorden op het Midden-Oosten hebben nagelaten, is echter onmiskenbaar diepgaand. Ten eerste is dit voor zowel de VAE als Israël veel meer geweest dan een “verstandshuwelijk” Beide landen zijn er in zeer ruime mate in geslaagd hun ontluikende diplomatieke banden om te zetten in een instrument van diepe en strategische banden. Het is nu wel duidelijk dat de voornaamste beweegreden voor de VAE om banden met Israël aan te knopen niet was om te voorkomen dat Israël steeds meer Palestijns land zou annexeren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: