Over Frankrijk’s vete met Australië

over-frankrijk’s-vete-met-australie

24-09-21 08: 50: 00,

De geopolitieke situatie in de regio Azië-Stille Oceaan (APR) wordt de laatste jaren gekenmerkt door een uiterst snelle ontwikkeling, niet alleen in het omstreden gebied – de Zuid-Chinese Zee, – maar ook rond de zogeheten Australische “verdedigingslinie” in het gebied van de Stille Zuidzee (SPR), waar de belangen van de wereldmachten op nucleair gebied met elkaar in botsing komen. Die mogendheden zijn China, de VS, het VK en India. Ook Rusland en Noord-Korea, twee andere kernmachten in de Stille Oceaan, mogen niet worden genegeerd.

De spanningen tussen Peking en Washington zijn opgelopen toen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump aantrad en zijn onder de regering van Joe Biden niet afgenomen. Deze breuk dwong de belangrijkste SPR-actor, Australië, die een koers had uitgestippeld die door zijn belangrijkste strategische bondgenoot, de Verenigde Staten, was uitgestippeld, de weg van ideologische oorlogsvoering met China te kiezen en nauwere banden met Japan en India aan te knopen. In 2018 terwijl Washington zijn nucleaire capaciteit op Guam opvoerde,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: