Taliban agenten zijn niet zo slecht als Amerikaanse agenten, door Ted Rall

taliban-agenten-zijn-niet-zo-slecht-als-amerikaanse-agenten,-door-ted-rall

24-09-21 04: 00: 00,

De journalistiek heeft een nieuwe regel nodig. Doe je verslag van een mensenrechtenschending in een ander land? Als de Verenigde Staten dezelfde overtreding begaat, zou je verplicht moeten zijn om dat feit in je artikel of uitzending te vermelden.

Kritiek leveren op de manier waarop een land zijn gevangenen behandelt of reageert op binnenlandse dissidenten impliceert dat het gedrag waarover gesproken wordt buiten de internationale normen valt. Als je eigen land hetzelfde doet en je vermeldt het niet, dan ontneemt je leugen door omissie je verhaal zijn context. Er zijn veel voorbeelden van dergelijk journalistiek wangedrag in de berichtgeving over de Taliban sinds hun overname van Afghanistan.

“Talibanstrijders gebruikten zwepen en stokken tegen een groep vrouwen die protesteerden in Kabul,” meldde CNN op 9 september. “De strijders sloegen ook een aantal journalisten die de demonstratie versloegen, volgens getuigen.”

Dit is verschrikkelijk. Gewelddadige onderdrukking van vreedzame protesten moet worden gemeld en breed worden verspreid.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: