De Infectie Beschermings Wet

de-infectie-beschermings-wet

25-09-21 01: 59: 00,

Aflevering 7 gaat over een wet die als het ware terloops het rechtssysteem van dit land heeft ondermijnd: de Infection Protection Act. De rechtsstaat die wij tot op heden kennen 2020 heeft misschien niet altijd perfect gefunctioneerd, maar wat wij erin hadden wordt vandaag slechts door sommigen gevoeld. Een uitvoerende macht die schijnbaar gemachtigd is door de Wet Bescherming tegen Infectie laat zien wat het betekent om in een wettelijke noodtoestand te verkeren. Elke burgemeester kan naar eigen goeddunken grondrechten beperken en zelfs opschorten.

Spenden per SMS

Vond je dit artikel leuk? Stuur dan eenvoudig een SMS met het trefwoord Rubikon10 naar 81190 en bij uw volgende mobiele telefoonrekening wordt u 10 euro in rekening gebracht, die, minus een vergoeding van 17 cent, rechtstreeks ten goede komt aan ons werk.

Walter van Rossum

Walter van Rossum is auteur, mediacriticus en onderzoeksjournalist. Hij studeerde Romaanse talen, filosofie en geschiedenis in Keulen en Parijs. Hij promoveerde 1989 aan de Universiteit van Keulen op een proefschrift over Jean-Paul Sartre. Sinds 1981 werkt hij als freelance auteur voor WDR, Deutschlandfunk, Zeit, Merkur, FAZ, FR en Freitag.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: