De transparante patiënt

de-transparante-patient

25-09-21 12: 00: 00,

Intussen wordt het steeds duidelijker wat voor macht zich naast de regeringen ontwikkelt, vooral de corporaties brengen onze democratie in gevaar. “Nackt im Netz“, een documentaire op ZDF, geeft enig inzicht in wat er gaande is.

De manier waarop gebruikers in het proces worden gevangen is heel subtiel en geraffineerd, vooral geaasd met gemak en met de suggestie: wij doen dit alleen voor u, zodat u snel informatie krijgt en een gemakkelijker leven kunt leiden. Maar waarom heeft mijn weegschaal in hemelsnaam toegang tot internet nodig? En het belangrijkste is dat het niet goed werkt als ik de bijbehorende app niet installeer en akkoord ga met de overdracht van gegevens waar dan ook. Bij plaatselijk winkelen kan ongevraagd een klantenrekening worden aangemaakt. Over het Payback-systeem hoeft niets meer te worden gezegd, maar naar verluidt zijn er nog steeds mensen die geloven dat zij uit vriendelijkheid en liefdadigheid of als klantendienst punten krijgen bijgeschreven, die zij vervolgens als korting kunnen inwisselen. Dat was lang geleden het geval, toen er nog postzegelboekjes met korting waren en er nog geen sprake was van een grootschalige handel in adressen of nog subtielere gegevens.

En de autoriteiten spelen mee,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: