De waarheid over Afghaanse vrouwen

de-waarheid-over-afghaanse-vrouwen

25-09-21 09: 45: 00,

Het Westen, in de eerste plaats de VS, hebben op geen enkele wijze een van hun ogenschijnlijk belangrijkste doelstellingen in Afghanistan bereikt: Afghaanse vrouwen helpen om een beter leven te krijgen. Politicoloog en vrouwenrechtenactiviste Cheryl Benard met een analytisch commentaar op deze kolossale mislukking.

De waarheid over Afghaanse vrouwen

De media hebben zich alleen gericht op een paar feministen in Kabul

Door Cheryl Benard

Als ik nadenk over het project van het Westen om Afghaanse vrouwen te bevrijden, komt een regel van T.S. Eliot in me op: “De laatste verleiding is het grootste verraad, om de juiste daad te doen om de verkeerde reden.” In Afghanistan hebben we jarenlang 20 een unieke zelfingenomen, tragisch misplaatste missie geleid die het best kan worden uitgedrukt door de omkering van deze geciteerde zin.

We hebben het verkeerde gedaan, misschien met de juiste reden. We wilden het land ontwikkelen en de Afghaanse vrouwen redden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: