Een lezing door Ernst Wolff – De destructieve logica achter de “Great Reset”

een-lezing-door-ernst-wolff-–-de-destructieve-logica-achter-de-“great-reset”

25-09-21 12:00:00,

Onze correspondent in Duitsland, François Stecher, informeerde ons over deze conferentie door journalist-onderzoeker Ernst Wolff (geboren in 1950 en gespecialiseerd in de analyse van financiële crises) die werd gegeven als onderdeel van de hoorzittingen van de advocaat Reiner Fuellmich met het oog op het proces tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de Covid-crisis, schrijft Lecourrierdesstrateges.fr.

Deze presentatie viel ons op door zijn samenhang en zijn helderheid. Hij stelt, verre van een “samenzwering”, een “tegenverhaal” van de huidige crisis voor. Het bevestigt de stelling die van april-mei 2020 in L’Antipresse werd voorgesteld: die van de technologische staatsgreep en de analyse van de Great Reset voorgesteld door Eric Verhaeghe in zijn boek “Great reset: mythes et réalités” (edities Culture and Roots , 2021) of die van het ‘grijze fascisme’, voorgesteld door Edouard Husson in onze kolommen. Het door Wolff voorgestelde schema vormt ook een opvallende aanvulling op de hypernormalisatiestrategie die is uiteengezet in de historische documentaire van Adam Curtis, geproduceerd in 2016 door de BBC. Het robotnihilisme van het project illustreert tenslotte de stelling van de grote Amerikaanse socioloog Theodore Roszak over de Computer Sect, samengevat en becommentarieerd in Antipresse in de zomer van 2020. Wolffs onderzoeken en intuïties maken dus deel uit van uit van een meer dan overtuigend geheel van tendensen en aanwijzingen, temeer daar zij worden verondersteld en gevoed door de hoofdrolspelers zelf van deze grote ommekeer, met name door de permanente actualisering van de resettistische en transhumanistische doctrines van Davos. François Stecher was zo vriendelijk de conferentie in het Frans te vertalen en wij publiceren ze in twee delen. De lezer kan zowel de video in het Duits als de versie met Engelse ondertitels raadplegen, waarvan de links hieronder zijn vermeld. In alle opzichten worden tijdsaanduidingen in de tekst ingevoegd. Wij danken François Stecher voor zijn opmerkelijke inspanning.

Met Engelse ondertiteling:

Hier op Odysee.com en hier Brighteon.com

Was de ineenstorting gepland?

De Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt zei ooit: “Niets in de politiek gebeurt bij toeval. Als er iets gebeurt, kun je er zeker van zijn dat het precies zo was gepland”. Als we kijken naar alles wat er de afgelopen anderhalf jaar is gebeurd, is deze zin bijzonder angstaanjagend. Is het zelfs mogelijk dat alles wat we hebben meegemaakt gepland is?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: