Jeuk door de zon en door de elektromagnetische velden van draadloos gebruik.

jeuk-door-de-zon-en-door-de-elektromagnetische-velden-van-draadloos-gebruik.

25-09-21 05:41:00,

Wat CPLD (Chronische Polymorfe Licht Dermatose) en EHS (Elektrohypersensitiviteit ) met elkaar gemeen hebben is: elektromagnetische straling. De natuurlijke elektromagnetische straling van de zon bij CPLD en de kunstmatige elektromagnetische straling van alle draadloos gebruik bij EHS, die jeuk geven. Jeuk om gek van te worden.

 Wat is elektromagnetische straling
Elektromagnetische straling is de voortplanting door de ruimte van elektrische en magnetische trillingen. Radiogolven1 (EHS), licht2 (CPLD) en röntgenstraling zijn vormen van elektromagnetische straling. En alle soorten elektromagnetische straling planten zich in de ruimte voort zonder materie, zonder druk en met de snelheid van het licht, veelal onhoorbaar, onzichtbaar en reukloos.

Ad. 1: een radiogolf, ook radiofrequente (RF) straling genoemd, is een golf in de vorm van elektromagnetische straling met uiteenlopend van ruwweg duizend kilometer tot een millimeter, dus in het frequentiegebied van enkele honderden hertz (Hz) tot enkele honderden gigahertz (GHz). Radiogolven worden o.a. gebruikt in de draadloze communicatietechniek.

Ad. 2: wanneer we het hebben over licht bedoelen we meestal zichtbaar licht, het licht dat wij mensen kunnen zien. Maar dit licht is lang niet alles wat er is, het is enkel een onderdeel van het elektromagnetisch spectrum: licht in de vorm van elektromagnetische straling. Het ultraviolette licht, niet zichtbare licht, heeft een veel een hogere frequentie dan de ELF velden (extreem laagfrequente) radiovelden. De frequenties (golflengtes) van alle elektromagnetische straling laten zich beschrijven in het elektromagnetisch spectrum. Het spectrum laat zich van lage naar hoge frequentie als volgt in een tabel zetten:

CPLD
Chronische polymorfe lichtdermatose (CPLD) wordt ook wel polymorfe lichteruptie of lichtallergie genoemd. Bij CPLD reageert de huid overgevoelig op een normale blootstelling aan zonlicht of andere lichtbronnen, zoals de zonnebank. Er kunnen bultjes, blaasjes, huidschilfers, roodheid en/of zwelling op de huid die aan het licht is blootgesteld ontstaan. De huiduitslag ontstaat meestal pas een half uur tot enkele uren na de blootstelling aan het licht en jeukt.

EHS
Elektrohypersensitiviteit (EHS) of stralingsgevoeligheid is dat mensen last hebben van de elektromagnetische velden (EMV) nodig voor draadloos gebruik, omdat zij specifieke gezondheidsproblemen ontwikkelen. In het algemeen geldt: stralingsbelasting weg, klachten weg (al kan dit enige tijd duren), ook de jeuk. 

Jeuk als gemene deler
Jeuk is een gevoel van de huid,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: