Precies hierom zwijgen veel professionals

precies-hierom-zwijgen-veel-professionals

Op Wakkermens verwijzen we regelmatig naar de ongezonde verstrengeling van staat, economie en cultuur. Middels ons stokpaardje over de Sociale Driegeleding, duiden we regelmatig op de drie gebieden die binnen de samenleving een realiteit zijn en die elk hun eigen logica hebben.

Wanneer we niet gaan inzien dat verschillende gebieden met verschillende kwaliteiten om verschillende organisatievormen vragen en wanneer we er mee doorgaan alles als een grote eenheidsbrij te behandelen, zullen we geen tevredenstellende oplossingen vinden.

We onderscheiden binnen de samenleving drie gebieden:

  1. Het gebied van de economie, waar de samenwerking het leidende principe zou moeten zijn.
  2. Het gebied van de rechten en plichten. Dit is het gebied waar de staat haar legitimiteit heeft, waar we met elkaar regels en wetten formuleren. Hier zou tussen de mondige burgers absolute gelijkheid moeten heersen.
  3. In het culturele leven waar onderwijs, religie, wetenschap en gezondheidszorg een plaats hebben, zou de absolute individuele vrijheid het leidende principe moeten zijn, natuurlijk binnen de door ons gezamenlijk geformuleerde kaders in het rechtsleven.

Juist omdat dit laatste gebied, het culturele leven (ook wel geestesleven genoemd) gekaapt is door het economische leven – en gegijzeld wordt door het staatsapparaat (waarbij men nauwelijks nog van rechtsleven kan spreken), zijn we in de zogenaamde corona misère beland. We stonden er allemaal bij en keken er naar. (Zie ook de Plofkip)
Demonstratie v.d. scheefgroei
Een geweldige demonstratie van deze scheefgroei konden we op 31  augustus op Nu.nl lezen.  » Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: