Recensie: Doctor Zhivago, door Trevor Lynch

recensie:-doctor-zhivago,-door-trevor-lynch

25-09-21 04: 00: 00,

David Leanâs epische anticommunistische romance Doctor Zhivago (1965) is een groot en serieus kunstwerk. Doctor Zhivago werd aanvankelijk door de critici afgekeurd, waarschijnlijk niet omdat het een slechte film is, maar omdat hij zeer slecht was voor het communisme. Toch was hij immens populair. Het is nog steeds één van de best verdienende films aller tijden, gecorrigeerd voor inflatie. Hij won ook vijf Oscarsâvoor Beste Aangepaste Scenario (Robert Bolt), Beste Originele Score (Maurice Jarre), Beste Cinematografie (Freddie Young), Beste Art Direction, en Beste Kostuum Ontwerp. (De film was genomineerd voor vijf andere Oscars, maar The Sound of Music won er vier, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur) In de loop der jaren zijn ook critici warm gelopen voor Doctor Zhivago , en namen hem routinematig op in hun âbestâ lijsten.

Als Doctor Zhivago het werk was geweest van de meeste regisseurs, zou het zijn bejubeld als hun grootste film.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: