Washington’s lopende band voor herscholing soldaten in Syrië stopt niet

washington’s-lopende-band-voor-herscholing-soldaten-in-syrie-stopt-niet

25-09-21 08: 50: 00,

Volgens het Syrische persbureau SANA hebben helikopters van de Amerikaanse luchtmacht op september 19 twee nieuwe groepen militanten naar hun basis in Al-Shaddadah in het gouvernement Al-Hasakah, in het noordoosten van Syrië, vervoerd voor omscholing. Het ging in totaal om ongeveer 60 personen die eerder in de gelederen van de terreurgroep ISIS (verboden in de Russische Federatie) hadden gevochten.

Deze militanten werden overgebracht vanuit een gevangenis in de stad Qamishli, waar ze na de nederlaag van ISIS in 2019 werden bewaakt door Koerden van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). De meerderheid van deze gevangenen heeft de Iraakse nationaliteit, en onder hen zijn ook Saoedi-Arabiërs en Tunesiërs. Volgens bronnen van SANA hebben ten minste drie voormalige ISIS-leden in het verleden hoge functies bekleed in de regionale structuur van ISIS. Een van hen was voorzitter van de politie in Deir ez-Zor, een ander stond aan het hoofd van penitentiaire inrichtingen, en de derde was verantwoordelijk voor financiën.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: