Libië te midden van externe en interne uitdagingen

libie-te-midden-van-externe-en-interne-uitdagingen

28-09-21 06: 20: 00,

Nu Libië’s allereerste presidentsverkiezingen in december 24 naderen, wordt de situatie in dat land steeds gespannener.

Op september 21 hebben 89 leden van Libië’s eenkamerparlement een motie van wantrouwen tegen de regering van nationale eenheid aangenomen. Mohamed al-Raed, lid van het Huis van Afgevaardigden, verklaarde later echter dat de motie van wantrouwen naar zijn mening niet legitiem was, aangezien slechts 89 stemmen voor de motie van wantrouwen waren uitgebracht. Volgens de geldende regels is daarentegen een minimum van 120 stemmen vereist om een dergelijk besluit te kunnen nemen. Ondertussen wees de Libya Observer erop dat zeven parlementsleden hadden bevestigd dat de motie van wantrouwen een “fraude van parlementsvoorzitter Aguila Saleh” was.

Op september 21 riep de Libische premier Abdul Hamid Dbeibeh het volk op om de confrontatie met het parlement aan te gaan,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: