Zendingverspreiden www.kla.tv/20015

zendingverspreiden-wwwkla.tv/20015

,

Council on Foreign Relations – De geheime wereldregering?

29.09.2021 | www.kla.tv/20015

Council on Foreign Relations – De geheime wereldregering? In de huidige tijd, waarin wereldwijd een bijna perfect op één lijn liggend Coronabeleid wordt gevoerd, wrijven sommigen zich verwonderd in de ogen en vragen zich af hoe dit kan. Ook al worden de maatregelen op nationaal niveau enigszins verschillend aangepakt, toch wordt wereldwijd dezelfde strategie gevolgd om het probleem van de “pandemie” te bestrijden. De situatie is vergelijkbaar met het Europees buitenlands beleid, dat al jarenlang het buitenlands beleid van de Verenigde Staten volgt of op zijn minst de zienswijze en retoriek van Amerika bijna 1 op 1 overneemt. Voorbeelden hiervan zijn de EU-sancties tegen Rusland, vooral sinds de Oekraïnecrisis in 2014, of de sancties tegen Iran. Ook opvallend is de gelijkschakeling van de Amerikaanse en Europese politiek en pers wanneer het gaat om het belasteren van onwelgevallige staatshoofden en regeringen, zoals die van Rusland, Wit-Rusland, China, Noord-Korea, Iran, Syrië of Venezuela. Is deze toenemende eenmaking van de wereldpolitiek louter toeval of onderdeel van een wereldwijde agenda? Wie deze vraag wil beantwoorden, komt niet om de Council on Foreign Relations heen. Deze Amerikaanse denktank viert in deze dagen zijn 100-jarig bestaan – op 29 juli 2021 om precies te zijn – en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke particuliere organisaties ter wereld. Denkfabrieken, ook Think Tanks genoemd, zijn verenigingen die politieke ideeën en strategieën ontwikkelen en deze in de politiek introduceren. Hoewel de macht van de Council onbetwist is, is hij waarschijnlijk volslagen onbekend bij de gemiddelde burger. Laten we deze organisatie eens nader bekijken. Achter de onopvallende naam ”Raad voor buitenlandse betrekkingen” gaat zoveel macht schuil dat het nieuwsblad DER SPIEGEL al in 1975 schreef dat het de “meest invloedrijke particuliere instelling in Amerika en de westerse wereld” is. Wikipedia schrijft dat het werk van dit netwerk bepalend is geweest voor de Amerikaanse buitenlandse politiek en diplomatie in de 20e eeuw. Dit is geen toeval: na het einde van de Tweede Wereldoorlog was het de Council on Foreign Relations die het kader ontwierp voor de Verenigde Naties en het Marshallplan. Tot op de dag van vandaag bekleden leden van de Council sleutelposities in de Amerikaanse regering. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het tijdschrift Foreign Affairs, dat door de Council wordt uitgegeven,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: