2021- 29 September – Michaëli Nieuwsbrief

2021-29-september-–-michaeli-nieuwsbrief

29-09-21 05:27:00,

Michaëli Nieuwsbrief

Beste vrienden,

Er zijn situaties in het leven waarin men vrienden of familieleden geestelijk zou willen helpen. Ik heb nu een spreuk van R. Steiner gevonden die hier bijzonder geschikt voor is. Ik vind het overtuigend dat degene die dit gezegde uitspreekt en wil helpen, eerst het gebied in zijn of haar eigen ziel opzoekt waar zoiets effectief is. De naam van degene tot wie men hulp wil spreken wordt uitdrukkelijk genoemd in het gezegde, het is waar de drie — staan. Tenslotte vind ik het bijzonder mooi dat er geen direct inhoudelijk verzoek wordt geformuleerd, maar men “slechts” vraagt dat de geestelijke-zielekrachten van de aangesproken individualiteit sterker, lichtvoller en verwarmender mogen worden. Ik denk niet dat het effectiever en bevrijdender kan.

OM ANDEREN TE HELPEN

Ik verzink in de diepste zielenkrachten in mij,
Daar leef ik voelend in het eeuwige van mijn ziel.
Zoals de punt zonder uitstulping in de cirkel,
zo is de eeuwige ziel zonder lichamelijk wezen in mij.

Met dit lichaamloze eeuwige wezen gedenk ik
helpend in de geest —

De kracht om jezelf te zijn wordt sterker in je.
Het licht dat in je eigen innerlijk schijnt, openbaart
zich in jou.
De zielewarmte, die uitstraalt van je eigen geest,
doorwarmt je. –

Rudolf Steiner, (GA 268, p. 191)

Met vriendelijke groet,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: