Slovenië schorst Janssen COVID-19 vaccin na de dood van de 20-jarige Katja Jagodic, vader spreekt zich uit

slovenie-schorst-janssen-covid-19-vaccin-na-de-dood-van-de-20-jarige-katja-jagodic,-vader-spreekt-zich-uit

30-09-21 09:15:00,

De Sloveense regering heeft het vaccin Janssen COVID-19 opgeschort na de dood van een 20-jarige studente. Katja Jagodic, die werd gevaccineerd omdat het verplicht is voor universiteiten, kreeg haar prik op donderdag 16 september. Kort daarna kreeg ze verschillende gezondheidsproblemen. Ze werd op maandag 27 september opgenomen in het ziekenhuis van het Universitair Klinisch Centrum (UKC) in Ljubljana. Haar symptomen waren zo ernstig dat onmiddellijke medische verzorging nodig was. Ze overleed gisteren in de vroege ochtend, bericht Thecovidworld.com.

Igor Rigler, hoofd van de afdeling spoedeisende neurologie van het Universitair Klinisch Centrum zei: “Ze werd ziek met een zeer ernstige aandoening. Op hetzelfde moment had ze bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes. Dit veroorzaakte bloedklonters en bloedingen in haar hersenen. We hebben alles gedaan wat de moderne geneeskunde in dergelijke omstandigheden kan doen. We hebben alle deskundigen op dit gebied in UKC geraadpleegd: vasculaire specialisten, hematologen, nefrologen, neurologen. We hebben de behandeling agressief aangepakt, maar helaas konden we haar niet helpen.”

De Sloveense minister van Volksgezondheid Janez Poklukar gelastte na het nieuws de schorsing van het Janssen COVID-19-vaccin.

De vader van de overleden 20-jarige was gisteren aanwezig bij een protest tegen de ‘COVID-pas’. De deelnemers aan de manifestatie wijdden een minuut stilte voor hij zei: “Ze wilde vrijheid, net als iedereen hier. Op 16 september ging ze zich laten vaccineren met Janssen, zodat ze niet door nonsens beperkt zou worden. Vandaag is ze er niet meer. Ze was 20 jaar oud.”

Hij vervolgde, “wanneer je op de vaccinatieplaats komt, waarschuwt niemand je voor mogelijke complicaties. Niemand waarschuwt dat vaccinatie met het Janssen-vaccin niet wordt aanbevolen voor mensen onder de 40. Er zijn alleen maar cijfers. Er wordt alleen gesproken over percentages. Mijn Katja was geen percentage. Ze was mijn Katja”, aldus de geëmotioneerde vader.

Na de toespraken begaf de menigte zich in de richting van het presidentieel paleis en vervolgde hun tocht door de straten van Ljubljana. De demonstranten, die tegen de verplichte COVID-pas zijn om te kunnen werken, een benzinestation of een winkelcentrum te kunnen bezoeken, blokkeerden uiteindelijk een snelweg. De politie werd met waterkanonnen naar het gebied gestuurd om de demonstranten te bestrijden.

De Janssen-prik was eerder al tijdelijk geschorst in de EU, alsook in de VS en Zuid-Afrika, wegens de bijwerkingen ervan,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: