CIA wilde Julian Assange vermoorden – Café Weltschmerz

cia-wilde-julian-assange-vermoorden-–-cafe-weltschmerz

01-10-21 01:16:00,

De CIA wilde Julian Assange ontvoeren of vermoorden, volgens een rapport van Yahoo News. Er werd nagedacht over het laten verongelukken van auto’s, eliminatie in de straten van Londen en het saboteren van een vlucht naar Rusland. ‘Er leken geen grenzen te zijn,’ zegt een voormalig hoge ambtenaar.

Het rapport klinkt als een James Bond film, en de bijdragen van voormalige betrokkenen lijken zo uit een boek van John Le Carré ontsnapt. Het gaat om het plan om Wikileaks-klokkenluider Julian Assange in 2017 te vermoorden nadat Assange informatie over hackingtools van de CIA had gelekt. Toen de Amerikaanse inlichtingendienst erachter kwam dat Assange van Ecuador naar Rusland wou ontsnappen leek dat voor de overheidsinstantie een goed moment om hem uit te schakelen.

BIG:
On Sunday, a new report claimed the US secretly considered killing Julian Assange, and laid criminal charges against him primarily to “legalize” a kidnap operation.

Now the former CIA Director who pushed the scheme has—in a failed damage control effort—confirmed it is true. https://t.co/HPQ7duw8hm

— Edward Snowden (@Snowden) September 30, 2021

Julian Assange is voor veel mensen een held omdat hij het heeft aangedurfd informatie rond diplomatiek verkeer, inlichtingendiensten en het Amerikaanse leger openbaar te maken. Met die informatie zijn burgers wereldwijd beter op de hoogte van wat er achter de schermen in hoge kringen gebeurt. Door het blootleggen van onder meer grootschalige afluisterpraktijken en oorlogshandelingen dient hij een democratisch doel, stellen zij. Zijn zoektocht naar transparantie wordt toegejuicht als een journalistiek dappere daad.

Tegenstanders benadrukken dat hij zich onrechtmatig toegang heeft verschaft tot gevoelige documenten. Daarmee heeft hij volgens hen tevens de wereldvrede in gevaar gebracht. Momenteel zit de beroemde Australische hacker gevangen in Londen. Hij strijdt daar tegen tegen uitlevering aan de Verenigde Staten, waar hem spionage ten laste wordt gelegd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: