Een autonome robot heeft misschien al mensen gedood – hier is hoe de wapens meer destabiliserend kunnen zijn dan kernwapens

een-autonome-robot-heeft-misschien-al-mensen-gedood-–-hier-is-hoe-de-wapens-meer-destabiliserend-kunnen-zijn-dan-kernwapens

01-10-21 01: 00: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina (Desktopversie) te activeren.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Autonome wapensystemen – algemeen bekend als killer robots – hebben vorig jaar mogelijk voor de allereerste keermensen gedood, volgens een recent verslag van de Veiligheidsraad van de Verenigde Natiesover de Libische burgeroorlog. De geschiedenis zou dit wel eens kunnen aanwijzen als het beginpunt van de volgende grote wapenwedloop, een wedloop die in potentie de laatste van de mensheid zal zijn.

Autonome wapensystemen zijn robots met dodelijke wapens die zelfstandig kunnen opereren, doelen kunnen selecteren en aanvallen zonder dat een mens bij die beslissingen een rol speelt. Militairen over de hele wereld investeren zwaar in onderzoek naar en ontwikkeling van autonome wapens.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: