Het partijdige verhaal van de NYT over COVID en de ongevaccineerden is doorspekt met slordige gegevensanalyse

het-partijdige-verhaal-van-de-nyt-over-covid-en-de-ongevaccineerden-is-doorspekt-met-slordige-gegevensanalyse

01-10-21 06: 15: 00,

OPMERKING VAN GLENN GREENWALD: De media hebben hard gewerkt om het liberale verhaal te verspreiden dat COVID een partijdige ziekte is geworden door de terughoudendheid van rechts om te vaccineren, waarbij vaak de ongemakkelijke waarheid wordt genegeerd dat grote percentages van politiek diverse groepen, voornamelijk Afro-Amerikanen en Latino’s, resistent blijven tegen vaccinatie. Recente berichtgeving van The New York Times dient om dit verdraaide verhaal te bevorderen, door de positieve correlatie tussen steun voor Donald Trump en COVID sterftecijfers “Red COVID” te noemen, en het te brandmerken als bewijs van een partijdige pandemie. Maar het verslag van de Times misleidt lezers door statistische manipulatie en dataspelletjes, zoals wordt geïllustreerd door deze nauwgezette analyse, gepresenteerd in een Outside Voices-bijdrage van Jeremy Beckham:

Een gemaskerd echtpaar wacht op de trein bij het station van Harpers Ferry in West Virginia, op 3 juli 2020. (Foto door Daniel Slim/AFP via Getty Images)

Door Jeremy Beckham

Een veel gedeeld artikel verscheen onlangs in The New York Times’ “The Morning” nieuwsbrief, getiteld “Red Covid,” geschreven door David Leonhardt.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: