Wat heeft de toekomst in petto voor de Russische taal in Syrië?

wat-heeft-de-toekomst-in-petto-voor-de-russische-taal-in-syrie?

01-10-21 03: 10: 00,

In de dagen van de Sovjet-Unie waren de betrekkingen tussen Rusland en Syrië vrij hartelijk. Nadat de USSR in 1944 diplomatieke contacten met Syrië had gelegd, werd het een van de belangrijkste initiatiefnemers van de onafhankelijkheid van het land van Frankrijk. Dankzij de inspanningen van Sovjetdiplomaten werd Syrië in 1946 een soevereine staat. In 1980 ondertekenden vertegenwoordigers van de Syrische Arabische Republiek (SAR) en de Sovjet-Unie een Verdrag van Vriendschap en Samenwerking. De USSR steunde Syrië in zaken van buitenlands beleid en was ook de belangrijkste leverancier van wapens aan het Syrische leger. Tientallen films werden gemaakt door filmmakers van de twee landen die samenwerkten. Tienduizenden Syrische studenten volgden onderwijs aan Sovjet-universiteiten.

Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie verzwakten de banden tussen Rusland en Syrië aanzienlijk. De handel liep sterk terug, gezamenlijke culturele projecten moesten worden opgeschort, en sommige Syrische studenten die aan Russische universiteiten hadden gestudeerd, werden gedwongen naar huis terug te keren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: