Wie heeft Afghanistan verloren? H.R., door Ted Rall

wie-heeft-afghanistan-verloren?-hr.,-door-ted-rall

01-10-21 04: 00: 00,

Het Congres, de media en veel kiezers vragen deze week aan militaire functionarissen: Hoe hebben we de oorlog in Afghanistan verloren? Ik heb een boek gelezen, “The Afghanistan Papers,” door de Washington Post verslaggever Craig Whitlock, dat laat zien hoe Amerika zijn langste oorlog verknoeide. (Zo nu en dan, hypothekeren de media iets dat de moeite waard is om te lezen.)

Wat het niet laat zien, en wat Pentagon leiders niet schijnen te begrijpen, is waarom.

Whitlocks boek leest als een synopsis van de vele essays, boeken en cartoons die ik meer dan 20 jaar heb geproduceerd en die door de meeste kranten en nieuwswebsites werden geweigerd omdat redacteuren en producenten weigerden inhoud te publiceren die kritiek had op de oorlog.

Whitlock herhaalt bijvoorbeeld mijn reeds lang bestaande volharding dat de Taliban geen bedreiging vormde voor de Verenigde Staten: “De regering Bush maakte een andere fundamentele fout door de grenzen tussen Al-Qaeda en de Taliban te vervagen,” schrijft hij.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: