CNN interviewt president Loekasjenko, maar verbergt zijn antwoorden voor het publiek

cnn-interviewt-president-loekasjenko,-maar-verbergt-zijn-antwoorden-voor-het-publiek

02-10-21 04: 52: 00,

Westerse media zijn creatief in het geven van interviews met hun “vijandbeelden”. Soms worden de interviews slechts in verkorte vorm aan het binnenlandse publiek getoond, soms gebruiken zij andere trucs om hun antwoorden voor het westerse publiek achter te houden. CNN heeft zich bijzonder creatief getoond.

Het bekendste voorbeeld in Duitsland van propagandistische vervalsing van interviews is misschien wel het ARD-interview met Poetin 2008 na de Kaukasische oorlog. Thomas Roth had Poetin een half uur lang geïnterviewd, ARD kondigde toen het “Het interview met Vladimir Poetin in de verwoording” aan op prime news time, maar toonde slechts iets minder dan negen minuten. ADR had alle argumenten van Poetin weggelaten.

Pas toen de Russische televisie het volledige, 30 minuten durende interview liet zien en toen op het net een shitstorm over ARD werd uitgestort, werd de titel van het interview stilletjes en in het geheim veranderd in “Negen minuten durend interview met Vladimir Poetin verbatim“.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: