De Corporaties Zijn De Regering: Aantekeningen Van De Rand Van De Verhalende Matrix

de-corporaties-zijn-de-regering:-aantekeningen-van-de-rand-van-de-verhalende-matrix

02-10-21 11: 59: 00,

Luister naar een lezing van dit artikel:

Je zou denken dat de onthulling dat de CIA van plan was om een bekroonde journalist te vermoorden wegens journalistieke activiteit een grotere zaak zou zijn geweest.

Kapitalisme belemmert vooruitgang omdat het ervoor zorgt dat al het menselijk gedrag op grote schaal zal worden gedreven door het nastreven van winst. Bijvoorbeeld, een groot wereldwijd probleem dat we nu hebben is het opruimen van de vervuiling in onze oceanen. Dat is een gemakkelijk op te lossen probleem als je het winstoogmerk wegneemt; je hoeft niet te wachten tot de marktkrachten een manier vinden om het winstgevend te maken, je gaat er gewoon heen en ruimt het op. Maar met het winstoogmerk is het bijna onmogelijk voor te stellen dat het ooit wordt opgelost.

Hoe vaak ben je niet enthousiast geweest over een geweldig idee om dan die bekende teleurstelling over je heen te voelen spoelen als je je realiseert dat het nooit zal gebeuren omdat het niemand geld zal opleveren?

” Lees verder

%d bloggers liken dit: