Totalitaire, perverse Antifa is gewoon herboren Jacobinisme. Maar Thermidor komt eraan, door Paul Souvestre

totalitaire,-perverse-antifa-is-gewoon-herboren-jacobinisme.-maar-thermidor-komt-eraan,-door-paul-souvestre

02-10-21 04: 15: 00,

Eerder, door Peter Brimelow: “It Will Come To Blood “âReflections On The Left’s Anti-Trump Inauguration Tantrum

De recente plotselinge uitbarsting van een totalitair links in Amerika is in wezen ongeëvenaard in onze geschiedenis. Maar het heeft een onmiskenbaar precedent in de vroege Franse Revolutie: de Jacobijnen, die kort aan de macht waren en een regime van krankzinnige meedogenloosheid en radicalisme oplegden voordat ze ten val werden gebracht door de gematigde Thermidoriaanse Reactie (genoemd naar de maand van Thermidorâhet veranderen van de kalender was onderdeel van het streven van de Jacobijnen om de traditionele samenleving en cultuur te vernietigen). Vandaag, heet een vlaggenschip publicatie van de Amerikaanse linkse partijen, ongelooflijk, Jacobinâopenlijk glorieus in de impliciete dreiging van repressie en massamoord. Het goede nieuws: deze revolutionaire spasmen duren niet lang . Het slechte nieuws: ze kunnen veel schade aanrichten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: