Omwille van internationale erkenning probeert de Taliban zijn imago te veranderen

omwille-van-internationale-erkenning-probeert-de-taliban-zijn-imago-te-veranderen

03-10-21 04: 42: 00,

Hoewel de Taliban (in Rusland verboden) in vele landen als terroristische organisatie wordt erkend, heeft zij de laatste tijd, met het oog op de internationale erkenning van haar macht in Afghanistan, actief getracht blijk te geven van haar afkeer van jihadistische doelstellingen.

Vertegenwoordigers van de Taliban hebben zich zelfs tot de secretaris-generaal van de VN gericht met het verzoek hun permanente vertegenwoordiger toe te laten tot de Algemene Vergadering van de organisatie die juist op dit moment in New York plaatsvindt, zodat hij zich namens het “nieuwe Afghanistan” tot de internationale gemeenschap kan richten “Het is de verantwoordelijkheid van de Verenigde Naties om onze regering te erkennen; voor andere landen, waaronder Europese, Aziatische en islamitische landen, om diplomatieke betrekkingen met ons aan te knopen,” zei Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid.

Hoe vooraanstaande VN-lidstaten op zo’n verzoek van de Taliban zouden reageren, is op dit moment echter onduidelijk. Op september 23 zei de Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergej Versjinin dat de kwestie van de vertegenwoordiging van de beweging bij de VN gecompliceerd is;

” Lees verder

%d bloggers liken dit: