2021 – het jaar van de “plotseling en onverwacht” overledenen

2021-–-het-jaar-van-de-“plotseling-en-onverwacht”-overledenen

04-10-21 12:12:00, Fotocollage Report24: Man (links) Freepik; Rechts: Screenshots van social media Het jaar van vaccinatie is het jaar van onduidelijke doodsoorzaken: er gaat geen dag voorbij zonder dat een lokale, nationale of internationale beroemdheid ergens overlijdt – en op veel te jonge leeftijd. Je leest het nieuws, vraagt het je even af en gaat weer over tot de orde van de dag. Velen blijven langzaam maar zeker achter met een onbehaaglijk gevoel dat hier misschien niet alles in orde is, in tegenstelling tot, of in ieder geval veel meer uitgesproken dan, alles wat de vorige “Covid-doden” een gat in de lucht hebben geslagen, schrijft Daniel Matissek.

Onder de hashtag “#plötzlichundunerwartet” (#plotselinenonverwacht) zijn op het social-mediaplatform Twitter inmiddels duizenden van dergelijke gevallen gedocumenteerd, sommige met een duidelijk tijdelijk of causaal verband met vaccinatie, andere zonder dat een dergelijk verband is vastgesteld, maar de opzichtigheid van het voortijdige overlijden spreekt voor zich.

#plotselinenonverwacht niet zonder reden

• Deze week overleed bijvoorbeeld de bekende strafpleiter Alberto Valenti uit Bolzano – “onverwacht”.

• Ook deze week werd de 39-jarige filmmaker Sebastian Jobst, onder meer bekend van zijn filmproject “Ama’ra – Het lied van de walvissen”, “geheel onverwacht” uit het leven gerukt, zo schrijft “Newslichter.de”.

• In Gelsenkirchen overleed de actieve en kerngezonde gravin Rose von Westerholt bijna op hetzelfde moment – volgens WAZ , in overeenstemming met de bovengenoemde hashtag, “plotseling en onverwacht”.

• In Bruck an der Mur, Oostenrijk, is de nationaal bekende vastgoedmanager Jörg Ropin, die voorheen in goede gezondheid verkeerde, op 23 september “onverwacht op 56-jarige leeftijd” overleden, zo meldden de lokale media met verbijstering.

• De winnaar van de Sat1 show “The biggest Loser”, Jack Handl, is “totaal onverwacht” op 56-jarige leeftijd overleden.

Slechts het topje van een ijsberg

• Bij Gladbeck Tafel zijn beide (!) voorzitters in zeer korte tijd overleden – “onverwacht” en midden in hun beroepsleven. Nu is de vereniging niet langer in staat te functioneren en zal de faciliteit mogelijk moeten worden gesloten.

• In München is deze week, eveneens “volkomen onverwacht”, een van Duitslands topspecialisten op het gebied van netvlieschirurgie, Professor Dr. Chris Patrick Lohmann, plotseling – op 58-jarige leeftijd – aan een hartaanval overleden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: