Als werkgevers mensen dreigen te ontslaan om coronapas wat helpt dan: demonstraties, staken of ziekmelden?

als-werkgevers-mensen-dreigen-te-ontslaan-om-coronapas-wat-helpt-dan:-demonstraties,-staken-of-ziekmelden?

04-10-21 11:46:00,

Even los van de prachtige gezelligheidsdemonstraties van alle opgeroepen Inoffizieller Mitarbeiter (IMB’ers) plus wat spontane demonstranten in haar kielzog lijkt de landelijke peiling actie bereidheid toch te laten zien dat 57% vindt dat demonstraties niet helpen en zegt 94% te denken dat de overheid niet onder de indruk is van demonstraties. Wel is er een stakingsbereidheid van 91% om iets te doen tegen de introductie van uitsluitingsfascisme van de coronapas en de QR code.

Het is begrijpelijk dat wanneer u een baan heeft, u afhankelijk bent van uw inkomen en dat geeft een machtspositie aan grote werkgevers die nu de druk opvoeren en in sommige landen zelfs werknemers niet betalen of ontslaan als ze zich weigeren te laten vaccineren. Daarmee ontstaat een angst en tegelijk een spagaat, want je wil eigenlijk niet, maar wordt gedwongen je met iets te injecteren dat je om voor jouw belangrijke overwegingen niet ziet zitten.

Rechstzaken

De gecontroleerde oppositie noemt dat discriminatie en begint rechtszaken tegen de overheid, die juist het tegenovergestelde effect hebben van wat wenselijk is. Het levert namelijk versneld jurisprudentie in het nadeel van velen op; zeker als die oppositie al die rechtszaken verliest. En met die jurisprudentie in de hand kunnen handhavers anderen op de knieën dwingen. Dat die jurisprudentie er door hen dus versneld komt, zal inmiddels het nodige aantal mensen zijn opgevallen in de Waku Waku zaak.

Staken

Het idee van staken is dus zo gek nog niet, ware het niet dat er allerlei wetgeving is die er voor zorgen dat de werkgever u kan ontslaan of schadevergoeding kan eisen. De meeste stakingen van de afgelopen decennia zijn georganiseerd door vakbonden waarvan je lid kunt worden. Van dat lidmaatschapsgeld wordt een pot gereserveerd om de salarissen te kunnen betalen van de deelnemers. Dat maakt vakbonden in zekere zin compromitteerbaar in haar onderhandelingen met de staat, want zij zien hun geld voorraad slinken als er te lang gestaakt wordt.

Er is echter een alternatief op staken die minder risico met zich meebrengt, maar waarschijnlijk zeer effectief is. Je kunt je beter niet ziek melden op basis van een lichamelijk of psychische klacht, want met name bij de laatste loop je het risico dat je het stempel van Oppositioneel Opstandige Gedragstoornis opgeplakt krijgt en dan zit je mogelijk in de categorie van de Wet verplichte GGZ die op 1 januari 2020 haar intrede deed.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: