André Vltchek – A Year since You are Gone

andre-vltchek-–-a-year-since-you-are-gone

04-10-21 08: 55: 00,

Op 22 september 2020 is André Vltchek, in alle stilte overleden – tijdens een nachtelijke rit van de Zwarte Zee in Turkije naar Istanbul, vergezeld van zijn vrouw, Rossie. Hij viel gewoon in slaap op de achterbank van een auto met chauffeur en werd niet meer wakker. Zijn nalatenschap is divers, zwaar van stof en onthullend – onthullend over de wereld, over de duistere krachten die de wereld beheersen. Hij heeft nooit echt naar hen verwezen als “duistere krachten”, omdat voor hem de oorlogen die hij onderzocht, fotografeerde, de conflicten die hij zag, de ellende die hij meemaakte en filmde – echt was. De “duistere krachten” kwamen aan de oppervlakte – geen schaduw, geen dekking – maar GEEN LICHT.

André was er altijd waar het brandde – of waar het gevaar groot was dat het spoedig zou branden – en de bevolking uiteen zou spatten.

We hebben samen enkele opmerkelijke ervaringen beleefd op het Griekse eiland Kos,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: