De diepe val van de taz: gecensureerde collega’s worden niet verdedigd

de-diepe-val-van-de-taz:-gecensureerde-collega’s-worden-niet-verdedigd

04-10-21 10: 20: 00,

Journalisten in Duitsland die worden geteisterd door censuur van Amerikaanse bedrijven hoeven niet te rekenen op de solidariteit van de redactie van taz: In een gastartikel worden niet alleen de schrappingen van RT gerechtvaardigd, maar worden critici ervan ook belasterd. Een aanklacht – en grote delen van het medialandschap reageren net zo. Een commentaar van Tobias Riegel.

Als waar ook ter wereld een medium om politieke redenen in zijn verspreiding wordt beperkt, dan staat de taz vooraan in de verdediging van de vrijheid van meningsuiting – zolang die verdediging past in de eigen geopolitieke oriëntatie. Eigenlijk zou de redactie van taz (net als veel andere Duitse redacties) op dit moment de noodklok moeten luiden: over het feit dat andersdenkenden nu openlijk worden verwijderd uit netwerken die centraal staan in de politieke meningsvorming in dit land. En over het feit dat de schrappingen niet gebaseerd zijn op het vonnis van een Duitse rechter wegens belediging of opruiing van het volk, enz., maar dat ze worden doorgevoerd vanwege afwijkende meningen en op basis van willekeurige beslissingen van een Amerikaans bedrijf.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: