“De dooi was van korte duur” – Een verslag van een correspondent uit Afghanistan

“de-dooi-was-van-korte-duur”-–-een-verslag-van-een-correspondent-uit-afghanistan

04-10-21 12: 58: 00,

Nadat in de eerste berichten van de Russische media uit Afghanistan nog voorzichtig de hoop werd uitgesproken dat de Taliban misschien niet zo’n radicaal regime als in de 90s zouden vestigen, klinken de berichten van de Russische correspondenten uit Afghanistan nu niet meer zo optimistisch.

Ik heb verschillende verslagen van de Russische oorlogsverslaggever Evgeni Poddubny uit Afghanistan vertaald. In zijn eerste verslagen klonk hij nog voorzichtig optimistisch vanwege de verklaringen van de Taliban dat zij niet zouden terugkeren naar het stenentijdperk-islamisme dat zij in de 90 jaren het land hebben binnengebracht. Poddubny’s laatste verslag uit Afghanistan, dat zondag werd uitgezonden in het programma “Nieuws van de Week” van de Russische televisie, klonk nu veel minder optimistisch. Ik heb het verslag van de correspondent uit Afghanistan vertaald .

Begin van vertaling:

Na de beschamende nederlaag in Afghanistan heeft de westerse coalitie onder leiding van de VS zich op schandelijke wijze uit het land teruggetrokken. De macht is overgenomen door hen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: