De groeiende internationale bekendheid van Egypte is onmiskenbaar

de-groeiende-internationale-bekendheid-van-egypte-is-onmiskenbaar

04-10-21 05: 39: 00,

Egypte, dat sinds de tweede helft van de twintigste eeuw zijn rol in de Arabische wereld gestaag heeft versterkt, heeft zijn gezag op het internationale toneel ononderbroken versterkt en neemt daar nu een stevige positie in.

Onlangs hebben in Caïro zeer belangrijke besprekingen plaatsgevonden tussen de Israëlische premier Naftali Bennett en de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi. Een van hun onderwerpen was het Palestijns-Israëlische conflict. President Al-Sisi bevestigde opnieuw de steun van Caïro voor vrede in het kader van de oplossing “twee staten voor twee volkeren” en de relevante internationale resoluties, en benadrukte het belang van internationale steun voor de inspanningen van Egypte voor de wederopbouw van de Palestijnse gebieden die tijdens de laatste Israëlische oorlog tegen Gaza zijn verwoest, alsook de noodzaak om het bestand tussen Israël en Palestina te handhaven.

Volgens veel analisten waren het de inspanningen van Caïro die het Palestijnse dossier naar de voorgrond brachten na een decennium waarin het naar de achtergrond was gedrongen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: