De rol van huurlingen in de Afghaanse ramp

de-rol-van-huurlingen-in-de-afghaanse-ramp

04-10-21 01: 08: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina (Desktopversie) te activeren.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Het echte verhaal is veel meer dan een avontuur met een Canadese held in de hoofdrol.

In een CBC-verhaal over een ex-Canadese soldaat die tientallen Afghanistan hielp ontvluchten, had men moeten stilstaan bij de rol van de privébeveiligingsindustrie in de rampzalige 20-lange oorlog in dat Centraal-Aziatische land. Het grote aantal particuliere beveiligingsbedrijven (PSC) in Afghanistan kreeg nauwelijks aandacht in de media, waardoor Canadezen onwetend bleven van een controversieel element van de buitenlandse bezetting.

In “Hoe een man bekend als ‘Canadese Dave’ hielp 100 mensen uit Afghanistan te krijgen in de laatste dagen van de Taliban-overname” schrijft Judy Trinh over David Lavery die hielp een aantal van degenen die in de buurt van de luchthaven van Kabul waren verzameld op vluchten te krijgen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: