Forbes voorspelt een energieramp voor de EU deze winter

forbes-voorspelt-een-energieramp-voor-de-eu-deze-winter

04-10-21 08: 49: 00,

De recordprijzen voor gas in de EU zijn slechts een symptoom van de crisis waarmee Europa te kampen heeft. Deskundigen spreken er nu openlijk over dat Europa deze winter een “catastrofe” te wachten staat. Dit is ook bekend in de politiek, als voorbeeld uit een Duits praatprogramma.

Ik heb de afgelopen dagen veel en vaak bericht over de situatie op de gasmarkt. Het gastekort is een rechtstreeks gevolg van een aantal ernstige fouten van de EU-Commissie en ook van nationale regeringen. Deze fouten hebben nu hun gevolgen.

De energiewende is de schuld van de energiecrisis

De eerste fout was de energiewende, die bij de knieën werd afgebroken. De sluiting van kolengestookte centrales in de gehele EU en ook de sluiting van kerncentrales in Duitsland en de gelijktijdige poging om de ontbrekende energieproductie door alternatieve energiebronnen te vervangen, vormden de aanzet tot de catastrofe in de zomer. De zomer was extreem windstil, daarom kon het aardgas niet in de gasopslagplaatsen worden ingevoerd,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: