Wifi is niet goed voor velen: ga bedraad.

wifi-is-niet-goed-voor-velen:-ga-bedraad.

04-10-21 08:26:00,

Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid wordt de mens geconfronteerd met een groot aantal kunstmatige elektromagnetische velden naast de natuurlijk elektromagnetische velden die de mens gewoon nodig heeft om te kunnen leven. De natuurlijke elektromagnetische velden botsten met al de kunstmatige elektromagnetische velden en maakt de mensen langzaam ziek. Vooral de kinderen die ermee opgroeien en niet beter weten. Laten we zorg dragen voor onze kinderen, nu en niet wanneer het te laat is!

Geen wifi
De draadloze computer (chromebook), tablet of smartphone maken gebruik van radiogolven, (microgolven en infraroodstraling bij 5G) om draadloos verbinding te maken met het internet. Door een access point worden de gegevens door de ether verzonden. Een access point is een draadloos toegangspunt. Het is de draadloze server die de gegevens krijgt en deze via een antenne verstuurt. Zo ’n access point voor wifi is ingebouwd in een draadloze router en een draadloze modem.

Bereik van wifi
Binnenshuis komt het bereik van een wifi router gemiddeld tot 8 meter in het rond. Buiten zijn er veel minder obstakels (geen muren), waardoor het wifi bereik wel tot 40 meter afstand goed is. Uiteindelijk zal de verbinding verbreken. Om op grotere afstanden (tot 5 kilometer) wifi bereik te realiseren heb je speciale antennes (point-to-point) nodig. Deze antennes moeten naar elkaar gericht staan én elkaar kunnen zien. 

Groter bereik met 2.4 gigahertz (GHz) dan bij 5 GHz Wifi
Met de 2.4 GHz frequentie heb je een verder bereik. Dit komt omdat lagere frequenties makkelijker door gebouwen heen gaan. De 2.4 GHz wifi dringt dus beter door de muren en vloeren van jouw huis dan wanneer je de 5 GHz frequentie gebruikt (Daar is dus ons kind ziek van geworden op school in 2003. De school had een point-to-point verbinding  (of straalverbinding) met een school 5 kilometer verderop! Wat erg dat ik hier zelf, bijna 20 jaar later, achter moet komen; 2,4 gigahertz i.p.v. 900 megahertz!) https://nl.wikipedia.org/wiki/Straalverbinding . Gemiddeld is het 5 GHz wifi signaal 15% minder sterk dan de 2.4 GHz.

Hoe werkt de wifi
Door een access point worden de gegevens middels radiogolven, microgolven en infragolven door de ether verzonden. Een access point is een draadloos toegangspunt en het is de draadloze server die de gegevens krijgt en deze via een antenne verstuurt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: