De wreedheid van het ontzeggen van water aan Palestijnen in de zuidelijke Hebron Hills

de-wreedheid-van-het-ontzeggen-van-water-aan-palestijnen-in-de-zuidelijke-hebron-hills

05-10-21 01: 08: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Abu Hani en zijn familie wonen slechts twee kilometer van de Israëlische nederzettingenvoorpost Avigayil in de bezette zuidelijke Hebron Hills. Maar in tegenstelling tot de bewoners van Avigayil, die aangesloten zijn op het nationale waternet van Israël, is dat voor Abu Hani en zijn kinderen niet mogelijk. Niet alleen ontvangen zij geen druppel van Mekorot, Israëls nationale waterbedrijf, de Israëlische autoriteiten verbieden hen ook om regenwaterreservoirs te onderhouden, zoals zij deden tot Israël het gebied overnam.

Abu Hani wordt, net als veel andere Palestijnse kostwinners in de zuidelijke Hebron Hills, gedwongen om grote afstanden af te leggen en exorbitante prijzen te betalen om een roestige container te vullen die zijn familie van water zal voorzien.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: