Democraten en media willen Facebook niet verzwakken, alleen de macht om te censureren

democraten-en-media-willen-facebook-niet-verzwakken,-alleen-de-macht-om-te-censureren

05-10-21 09: 48: 00, Voormalig Facebook-medewerker Frances Haugen getuigt tijdens de hoorzitting van de Senaatscommissie voor Handel, Wetenschap en Vervoer getiteld ‘Protecting Kids Online: Testimony from a Facebook Whistleblower’ op Capitol Hill 5 oktober 2021 in Washington, (Foto door Drew Angerer/Getty Images)

Veel wordt onthuld door wie de heldenstatus krijgt toebedeeld door de corporate media. De gezalfde avatar van verbluffende moed is deze week Frances Haugen, een voormalige productmanager van Facebook die alom wordt bejubeld als “klokkenluider” voor het verstrekken van interne bedrijfsdocumenten aan de Wall Street Journal met betrekking tot de verschillende schade die Facebook en zijn andere platforms (Instagram en WhatsApp) zouden aanrichten.

De sociale-mediagigant schaadt Amerika en de wereld, zo luidt het verhaal, door de verspreiding van verkeerde informatie toe te staan (vermoedelijk meer dan de kabelmaatschappijen en de reguliere kranten vrijwel elke week doen); door via Instagram lichaamsbeeldneuroses bij jonge meisjes aan te wakkeren (vermoedelijk meer dan modetijdschriften,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: