‘Een galg is gewoon demo folklore’ – Café Weltschmerz

‘een-galg-is-gewoon-demo-folklore’-–-cafe-weltschmerz

05-10-21 09:54:00,

Galggate. Is niet alles al gezegd over de galg die een van de 25 000 mensen meenam naar de vrijheidsdemonstratie van afgelopen zondag? Ferdinand Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, voegde er gisteravond nog iets aan toe: “Als je mensen meent te moeten bedreigen of intimideren dan houd je je niet aan de regels van het spel. Dat moet een keer ophouden.”

Op de site van Café Weltschmerz is er al over de galg en de ophef daaromheen  geschreven. Vandaag voegen we daar nog een paar tweets aan toe en dan is de zaak gesloten. Sietske Bergsma zegt: ‘Een galg is gewoon demo folklore. Iedereen weet dat, dus doen alsof er ter plekke standrechtelijk wordt geëxecuteerd onthult vooral veel over de mindset van het establishment.‘ Ze sluit zich aan bij Roelof Bouwman, die met een paar krantenknipsels wil aantonen dat een galg er vroeger gewoon bij hoorde.

Een galg is gewoon demo folklore. Iedereen weet dat, dus doen alsof er ter plekke standrechtelijk wordt geëxecuteerd onthult vooral veel over de mindset van het establishment. https://t.co/h5MmP7k9ky

— Sietske Bergsma (@SBergsma) October 5, 2021

Een andere vergelijking die veel gedeeld wordt is die van een recent klimaatprotest in Berlijn, waar drie demonstranten in de strop op een ijsblok staan. ‘Oh maar toen mocht het wel,’ brengt Jorn Luka zijn volgers ter herinnering.

Oh maar toen mocht het wel pic.twitter.com/jgrVZEzxrC

— Jorn Luka (@JornLuka) October 4, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: