Ik kan niet langer

ik-kan-niet-langer

05-10-21 12: 00: 00,

In een open brief uit een ARD-medewerker zijn kritiek op anderhalf jaar Corona-verslaggeving: Ole Skambraks werkt al 12 jaar als redactiemedewerker en redacteur bij de publieke omroep.

OLE SKAMBRAKS, 5 oktober 2021, 0 reacties

Ik kan niet langer zwijgen. Ik kan niet langer woordeloos aanvaarden wat nu al anderhalf jaar gebeurt bij mijn werkgever, de openbare omroep. Zaken als “evenwicht”, “sociale samenhang” en “diversiteit” in de berichtgeving zijn vastgelegd in de statuten en de staatscontracten voor de media. Wat in de praktijk wordt gebracht is precies het tegenovergestelde. Een echt discours en uitwisseling waarin alle geledingen van de maatschappij elkaar kunnen vinden, bestaat niet.

Ik was vanaf het begin van mening dat de openbare omroep precies deze ruimte moest vullen: de dialoog bevorderen tussen voorstanders van maatregelen en critici, tussen mensen die bang zijn voor het virus en mensen die bang zijn hun grondrechten te verliezen, tussen voorstanders van inenting en sceptici van inenting. Maar de afgelopen anderhalf jaar is de ruimte voor discussie aanzienlijk kleiner geworden .

” Lees verder

%d bloggers liken dit: