Saudi-Arabië neemt kleine stappen om de betrekkingen met zijn buurlanden te verbeteren

saudi-arabie-neemt-kleine-stappen-om-de-betrekkingen-met-zijn-buurlanden-te-verbeteren

05-10-21 08: 55: 00,

Een van de minst opgemerkte politieke bewegingen van de laatste tijd is de geleidelijke verzoening tussen Saudi-Arabië en Iran. Onlangs hielden zij hun vierde ontmoeting dit jaar in Bagdad, waarover in de westerse media vrijwel niet werd gerept.

Het is slechts een van de vele bewegingen van Saoedi-Arabië om zich geleidelijk aan uit de baan van de Verenigde Staten te verwijderen. De Verenigde Staten oefenen nog steeds een aanzienlijke invloed uit in Saoedi-Arabië, met naar schatting 17,000 Amerikaanse troepen die in het land blijven. Het is een van de grootste contingenten VS-troepen in het Midden-Oosten, alleen geëvenaard door naar schatting 13,000 elk in Qatar en Koeweit.

De betrokkenheid van de Verenigde Staten bij Saoedi-Arabië houdt ongetwijfeld verband met de grote olieproductie van dat land. Als Saoedi-Arabië bijvoorbeeld bekend stond om zijn productie van pinda’s, is het hoogst onwaarschijnlijk dat de Verenigde Staten in de verste verte een vergelijkbare belangstelling zouden hebben getoond.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: