Storing Facebook treft miljarden gebruikers – Café Weltschmerz

storing-facebook-treft-miljarden-gebruikers-–-cafe-weltschmerz

05-10-21 09:24:00,

Een storing bij Facebook heeft er maandag voor gezorgd dat miljoenen mensen urenlang geen toegang meer hadden tot hun social media. Om een uur ‘s nachts was het lek boven en schreef de baas van het bedrijf Mark Zuckerberg: “Het spijt ons, ik weet hoeveel mensen afhankelijk zijn van onze diensten om met geliefden in contact te blijven.”

Veel mensen zochten naar alternatieven voor de gestrande mediakanalen. Signal, het alternatief voor WhatsApp, kreeg meer aanmeldingen en ook Twitter zag het aantal gebruikers snel stijgen. Facebook zelf gebruikte laatstgenoemde babbelbox ook om met de buitenwereld te communiceren tijdens de storing.

We’re aware that some people are having trouble accessing our apps and products. We’re working to get things back to normal as quickly as possible, and we apologize for any inconvenience.

— Facebook (@Facebook) October 4, 2021

De problemen werden volgens Facebook veroorzaakt door een foute wijziging in de instellingen van de routers die het netwerkverkeer regelen. Dat zorgde ervoor dat datacenters geen verbinding met elkaar konden leggen. Het is mogelijk niet (het enige) het probleem geweest van de storing. Brian Krebs, gespcialiseerd in ict-beveiliging verwijst naar een bron binnen Facebook met een andere uitleg: er zou sprake zijn van een Border Gateway Protocol die verkeerd was uitgevoerd. Een BGP protocol is een soort wegwijzer die de computer naar websites en apps wijst.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: