Volendamse horeca controleert niet op coronapas – Café Weltschmerz

volendamse-horeca-controleert-niet-op-coronapas-–-cafe-weltschmerz

05-10-21 09:23:00,

Veel horeca-ondernemers in Volendam handhaven de coronapas niet, of hebben zelfs een sticker met de tekst ‘Vrijheidszone’ op de deur. Ze zien de pas als tijdrovend maar ook de mentaliteit speelt een rol: “Wij hebben geen zin om agentje te spelen.”

De Telegraaf maakte een reportage vanuit Volendam. De krant doet geen melding van pascontroles maar ziet daarentegen een klimaat waarbij horeca-personeel uit solidariteit met elkaar de opgelegde regels vanuit Den Haag laat gaan: “Het is te druk. Het neemt te veel tijd in beslag en wij hebben geen zin om agentje te spelen.”

Geen van de gasten maakt er een punt van. Een bezoeker vindt het weliswaar vreemd maar tekent geen protest aan. Een ander toont begrip: “De horeca-ondernemer is natuurlijk geen politie agent. En het kost weer extra tijd. Gezien het huidige personeelstekort…”

#Retail, #horeca Ik zie deze sticker / poster graag op het raam, deur …. liefst voor het eind van deze dag‼️ #vrijheidszone @fvdemocratie pic.twitter.com/oQzUIcsia3

— TheHorizon (@TheHorizonX) July 29, 2021

Niet overal houdt de horeca zich evenveel of op dezelfde manier aan de maatregelen. Het restaurant Waku Waku moest de deuren sluiten omdat ze zich openlijk uitspraken tegen het beleid en aangaven niet te willen controleren. Op andere plekken is controle standaard ingebouwd bij de ontvangst, of kijken ze slechts steekproefsgewijs. Er zijn ook plaatsen waar ze de maatregelen negeren. Horeca-ondernemers uit Volendam posten volgens verslaggever Jeroen Holtrop in grote getale de stickers met Vrijheidszone op social media.

Grappig feit: de enige plek waar De Telegraaf ziet dat er gecontroleerd wordt is café-restaurant De Vrijheid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: