VS heeft zichzelf verslagen in Afghanistan

vs-heeft-zichzelf-verslagen-in-afghanistan

05-10-21 08: 59: 00,

De meest recente getuigenis van de Amerikaanse stafvoorzitter Mark A. Milley heeft bevestigd hoe de VS hun oorlog in Afghanistan hebben verloren. Ondanks het feit dat de Taliban twee decennia lang de gecombineerde macht van de VS- en NAVO-strijdkrachten konden weerstaan, hebben de VS volgens Milley de oorlog voornamelijk verloren door een reeks slechte beslissingen van de regering-Bush, de regering-Obama, de regering-Trump en de regering-Biden. Hoewel Joe Biden blijkbaar de verbintenissen is nagekomen die de regering Trump in het Doha-pact was aangegaan, was het Amerikaanse leger geen voorstander van een volledige terugtrekking uit Afghanistan. Zoals Milley bevestigde, had de top van het Amerikaanse leger geadviseerd om een troepenmacht van 2,500 troepen in Afghanistan te houden; maar Biden’s besluit om zich toch terug te trekken en het land open te laten voor overname door de Taliban bleek slechts de laatste nagel aan de doodskist van de Amerikaanse missie om de Taliban te verslaan en een ‘nieuw’ Afghanistan op te bouwen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: