Waar gaan de coalitieonderhandelingen heen? Waarschijnlijk richting Jamaica

waar-gaan-de-coalitieonderhandelingen-heen?-waarschijnlijk-richting-jamaica

05-10-21 07: 04: 00,

Gisteren waren er verklaringen die de mensen deden opstaan en opletten. De secretaris-generaal van de FDP formuleerde – zie hier en hier – voorwaarden, rode lijnen: geen belastingverhogingen, niet aan de schuldenrem raken. Bovendien flitste in een gesprek met de adjunct-hoofdredacteur van Bild, zo herinner ik mij, de overweging op dat de Groenen hun kiezers- en goedkeuringspotentieel in een coalitie onder CDU-leiding tijdens de regeringsperiode beter zouden kunnen uitbreiden dan in een coalitie met de SPD. Deze overweging is niet verkeerd. De haas zou dus in de richting van Jamaica rennen. Dat zou zijn wat de NDS had geformuleerd aan het begin van hun verkiezingsanalyse van 27. September. Albrecht Müller.

Hier is het citaat uit deze Anmerkungen zur Bundestagswahl/Eine Analyse der Bundestagswahl 2021 und ihrer Ergebnisse (nachdenkseiten.de):

Allereerst, de algemene indruk van de verkiezing en de verkiezingsnacht:

  • De SPD is de sterkste partij. De voorsprong en achterstand op de CDU/CSU is niet zo groot,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: