Wat kan er achter de publicatie van de Pandora Papers zitten

wat-kan-er-achter-de-publicatie-van-de-pandora-papers-zitten

05-10-21 12: 07: 00,

Alles herhaalt zich, dit lijkt ook te gelden voor de Panama Papers. Met de recente publicatie van de Pandora Papers, lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Een terugblik op het Panama Papers schandaal laat misschien zien wat we deze keer kunnen verwachten.

De parallellen tussen de Panama Papers in 2016 en de huidige Pandora Papers zijn groter dan men zou denken. Dit begint met het feit dat de organisatie die de artikelen heeft gepubliceerd, in beide gevallen dezelfde is. Het is het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ). De officiële missie van de ICIJ is het aan de kaak stellen van “machtsmisbruik, corruptie en plichtsverzuim door machtige openbare en particuliere instellingen”. Dat klinkt goed!

Maar hoe geloofwaardig is dat als het ICIJ-consortium wordt gefinancierd door, van alle mensen, de machtigste en rijkste mannen in de VS? Op zijn pagina zegt het consortium zelf,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: