Welkom in het fascisme

welkom-in-het-fascisme

05-10-21 01: 00: 00,

Toen twee jongeren zich vorig jaar tijdens twee demonstraties onafhankelijk van elkaar vergeleken met Sophie Scholl of Anne Frank met betrekking tot de Coronamaatregelen, volgde een golf van verontwaardiging in de media. Op die manier werden volgens de gevestigde opiniepers de Holocaust, het fascisme en het nationaal-socialisme gebagatelliseerd.

Het is opvallend dat al deze termen meestal synoniem worden gebruikt en moeten dienen als aanduiding voor een bepaalde historische periode. Een unieke periode, waarvan we geleerd hebben en die zich niet kan herhalen, zoals al diegenen die verankerd zijn in de gevestigde orde van uiterst rechts tot uiterst links nooit moe worden te benadrukken. Een vergelijking is volkomen absurd en vergezocht, zelfs een verzinsel van krankzinnigen die gek geworden zijn en zichzelf overschat hebben. Het huidige verloop van de anticoronamaatregel toont echter aan: zo eenvoudig ligt de zaak niet.

Het totalitaire fascisme is nog lang niet overwonnen en zeker niet onherroepelijk voorbij. Een vergelijking met de geschiedenis is de moeite waard. Het is echter belangrijk om drie termen uit elkaar te houden: Totalitarisme, Fascisme en Nationaal Socialisme. Dit zijn in feite drie verschillende elementen, drie verschillende voorwaarden die vervuld moesten worden om het zogenaamde Derde Rijk mogelijk te maken. Dus laten we eens kijken tegen de achtergrond van de Corona maatregelen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: