Zijn bezorgde burgers aanstellers? – Café Weltschmerz

zijn-bezorgde-burgers-aanstellers?-–-cafe-weltschmerz

05-10-21 02:55:00,

Afgelopen zondag liepen er 25.000 mensen mee met een demonstratie tegen de coronamaatregelen van het demissionair kabinet. Klaas Meijer, in het dagelijks leven woordvoerder van het Ministerie van Defensie vindt de demonstranten maar aanstellers: ‘Ik was een paar dagen in Frankrijk en daar werkte het prima met die QR-code in musea en horeca. Geen centje pijn.’ Die opmerking schoot columniste en microbioloog Rosanne Hertzberger in het verkeerde keelgat.

Aanstellers. Was een paar dagen in Frankrijk en daar werkte het prima met die QR-code in musea en horeca. Geen centje pijn. https://t.co/7TQANmON4d

— Klaas Meijer (@klaasm67) October 3, 2021

‘Dit laat zien dat een grote groep Nederlanders echt schijt heeft aan burgerrechten,’ reageerde de opiniemaker van NRC in een tweet. Ze vervolgt sarcastisch: ‘Hij heeft gelijk. Het werkt top. Die 90-jarige vrouw zonder printer of smartphone die niet haar wekelijks bakkie komt drinken die zie je niet tijdens het scannen van de QR-code.’ 

Hertzberger voegde nog een aantal tweets toe om haar punt te maken: ‘Het verlies van het laatste beetje vertrouwen in de overheid (die riep dat het vrijwillig zou zijn) daar merk je allemaal niets van bij het scannen van je QR code.‘

Ook zegt ze: ‘De overheid mag tevreden zijn met het soepel uitrollen van dit stukje lompe anonieme techfix. Het blijkt uitstekend te werken om burgers met de rug tegen de muur te parkeren en met dreiging van baanverlies, gezichtsverlies of verlies sociale leven een naald in de arm te jassen.’

Om na een aantal voorbeelden haar punt expliciet te benoemen: ‘Misschien een open deur, maar kennelijk toch noodzakelijk voor dit soort pragmatische ‘het werkt toch goed?’-tweeps: de logistiek van het coronapaspoort was niet onze grootste zorg.’

Dit soort tweets laat zien dat een grote groep NL echt sch*t heeft aan burgerrechten. Hij heeft gelijk. Het werkt top. Die 90-jarige vrouw zonder printer of smartphone die niet haar wekelijks bakkie komt drinken die zie je niet tijdens het scannen van de QR-code. https://t.co/K8iKXNRrWg

— Rosanne Y. Hertzberger (@ryhertzberger) October 4, 2021

Meijer zelf wilde desgevraagd tegenover Café Weltschmerz slechts kort reageren: “Wat anderen over mijn tweet zeggen dat laat ik aan hen,” houdt de woordvoerder aanvankelijk de boot af. Om daar vervolgens aan toe te voegen: “Ik ben ook voor bescherming van de zwakkeren in de samenleving,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: