Zonder masker en ongevaccineerd

zonder-masker-en-ongevaccineerd

05-10-21 02: 00: 00,

We zijn in het midden van Europa. De eerste koele nachten kondigen de herfst aan, de herfst van het jaar 2021, de tweede pandemische herfst. Op twee uur rijden van Wenen gutst al duizenden jaren warm water uit een ingestorte vulkaan in het grootste thermale meer van het continent. Aan de oppervlakte meet het mineraalrijke, vijf hectare grote meer een behaaglijke 35 graad Celsius. Meer dan 500 mannen en vrouwen – baden wordt hier uitdrukkelijk afgeraden voor kinderen – wentelen zich op deze donderdag in september in het mineraalmeer, dat tot 40 meter diep is.

De rij mensen bij de kassa wordt bij twee ingangen snel afgehandeld. Afgezien van een stuk papier van DIN A4-formaat waarop twee gestileerde volwassenen verbonden of gescheiden zijn door een dubbele pijl die naar hen wijst, waarboven de afkorting “1,5 m” te lezen is, herinnert niets hier aan de verschrikkingen van de epidemie die elders de dagelijkse routine van ieder individu bepaalt. Geen van de honderden kuurgasten en baders, meestal ouderen in het laagseizoen, die door de Duitstalige media anderhalf jaar geleden werden omgedoopt tot “risicogroep”, draagt een masker.

Elke navraag naar gezondheid of vaccinatiestatus is verboden, wat gezien de vele oude mensen die duidelijk reumatisch zijn of het anderszins moeilijk hebben met hun bewegingsapparaat, ook heel andere informatie zou doen verwachten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: