Alle discriminatie tegen de ongevaccineerden is ongrondwettelijk

06-10-21 02: 42: 00,

Zuletzt bijgewerkt op 6. Oktober 2021.

Namens het “Initiative freie Impfentscheidung e.V.” heeft professor Dr. Dietrich Murswiek, een deskundige op het gebied van het constitutionele recht uit Freiburg, een advies opgesteld over de ongelijke behandeling van de niet-gevaccineerden door de Duitse wetgever. Volgens het advies van de deskundige zijn alle 2G- en 3G-regelingen, met name 3G met een belastbare test, de discriminatie bij quarantaineverplichtingen en het onthouden van compensatie voor inkomstenderving aan niet-gevaccineerde personen, onverenigbaar met de basiswet en schenden zij de grondrechten van de betrokken personen. “Alle discriminaties tegen ongevaccineerden zijn ongrondwettelijk – ze moeten onmiddellijk worden ingetrokken”, aldus Murswiek.

Alle Benachteiligungen Ungeimpfter sind verfassungswidrig

Screenshot netpagina “Initiatief voor vrije vaccinatiebeslissingen”

De vrijheidsbeperkingen door de 2G- en 3G-regels zijn niet langer te rechtvaardigen en zijn daarom in strijd met het recht op algemene vrijheid van handelen en met andere grondrechten. Het officiële doel van deze maatregelen is het terugdringen van covidale ziekten 19 om overbelasting van intensive care-afdelingen te voorkomen. Van een dergelijk gevaar is echter geen sprake.

Als 2G en 3G moeten dienen om ernstige ziekte- en sterfgevallen tot een minimum te beperken, gaat het niet om het afwenden van gevaar, maar om het optimaliseren van de gezondheidsbescherming in de zin van risicopreventie. Daartoe mag de vrijheid van personen die niet verantwoordelijk zijn voor deze risico’s, niet worden beperkt. Volgens de basiswet is de vrijheid van het individu gewaarborgd op grond van zijn menselijke waardigheid. Hij krijgt het niet alleen van de autoriteiten als hij kan bewijzen dat hij voldoet aan door de staat vastgestelde criteria voor zijn ongevaarlijkheid.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: